Szálláshely üzemeltetési szolgáltatások

Irodánk teljes körű szálláshely üzemeltetés mellett, HostAdminnal és szállás adminisztrációval is foglalkozik.

HostAdmin

Szállás adminisztráció

Eseti megbízással intézhető engedélyeztetési eljárások – akár 100 % online kapcsolattartással

Ha Önnek nincs elég ideje, türelme a bürokratikus engedélyeztetésekre, nem ismeri ki magát a kormányzati oldalak erdejében, vagy csak nem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni az ellenőrökkel a minősítés során a szálláshely besorolásának kérdéseivel kapcsolatban gyakran felmerülő nézeteltérés miatt és szakértőre bízná a feladatot, mi szívesen vállaljuk.
Szívesen segítjük az engedély megszerzése mellett tanácsadással az egyes adózási lehetőségekről való tájékozódásban, javasolt bevásárló listával a szálláshely alap felszereltségéhez, vagy magasabb vendégelégedettséget segítő szolgáltatások kialakításának kérdéseiben. Üzemeltetésben szerzett tapasztalataink mindezekre kiterjednek, évek óta segítjük partnereinket az engedély kiváltástól kezdve, az adminisztrációs feladatok teljes körű intézésével és az adózói határidők idején emlékeztetőkkel, hogy hol, milyen teendőt kell épp intézni. Több, különböző minőségű szállás minősítést bonyolítottunk már le helyszíni szemlével a minősítő testület munkatársaival való teljes kapcsolattartással.

Vállaljuk eseti megbízással most induló szálláshelyek regisztrációját az első lépésektől az engedély kiadásáig. A teljes folyamatot intézzük az adószám igényléstől kezdődően, az NTAK regisztráción keresztül, a szálláshely minősítés adminisztratív teendőit és a szálláshely minősítésre való felkészítését is koordináljuk, majd a folyamat végén az illetékes Önkormányzathoz beadjuk az engedély kérelmet. Megbízásunk alapján tartjuk a kapcsolatot a felettes szervekkel online, szükség esetén telefonon keresztül is segítjük az engedély mielőbbi megszerzését.

Vállaljuk meglévő szálláshelyének kötelező minősítési eljárását. A szállásminősítés időszaka alatt tapasztalataink alapján segítjük a szálláshely minősítésre való felkészítését, a Turisztikai Minőségtanúsító Intézetének honlapján a teljes folyamatát végigvisszük, a regisztrációtól kezdődően, az önértékelés pontjain keresztül, szükség esetén, a helyszíni szemlén is fogadjuk az auditorokat.

Szállás adminisztráció

Szállás adminisztráció Egyre nő a rövidtávú szálláskiadással kapcsolatos adminisztrációs kötelezettség, nagy terhet róva a szobakiadókra. Szolgáltatásunk keretében Magyarország bármely településén kiadó szálláshelyének teljes körű adminisztrációját átvállaljuk, megfelelve a felettes szervek előírásainak.

Amennyiben megrendeli szolgáltatásunkat, nem lesz más dolga, mint a szálláshely felkészítése a vendégfogadásra és a vendégek fogadása. Mi a távolból elvégezzük szálláshelykezelő rendszerünk segítségével az összes napi, havi jelentési kötelezettséget. Ezek mellett kezeljük a szálláshelymegosztó OTA oldalakat, a hirdetés elkészítésétől kezdődően. Vállaljuk a teljes körű, nemzetközi vendégkommunikációt is:

  • tartjuk a kapcsolatot a vendégekkel
  • bekérjük a foglalót/szállásdíjat
  • kiállítjuk a számlát a beérkezett összegről és
  • vissza is igazoljuk a vendégnek a foglalás egyes fázisait
  • a kiállított online számlákat naponta feltöltjük a NAV rendszerébe
  • bekérjük a vendégek adatait az idegenforgalmi adó bejelentéshez
  • az NTAK rendszerben (vendegem.hu) érkeztetjük a vendégeket
  • intézzük az NTAK napi zárásokat szezonon kívül is
  • havi rendszerességgel bevalljuk az idegenforgalmi adót az illetékes Önkormányzatnak

Ha nem szereti a határidős, sok munkával járó bejelentési kötelezettségeket, nem tud idegen nyelven kommunikálni vendégeivel, vagy más elfoglaltsága miatt nincs ideje a papírmunkára, bízza ránk. Felelősséggel vállaljuk.

Az adminisztrációs szolgáltatás esetén jutalékunk a szálláskiadás bruttó összegén alapul: 15 %+ ÁFA

Teljes körű szálláshely üzemeltetés

Ha befektetési jelleggel vásárol ingatlant Balatonfüreden, vállaljuk a szálláskiadás teljes folyamatának ügyintézését. Ez esetben sem az adminisztrációval, sem az operatív teendőkkel nem kell foglalkoznia, megbízható csapatunkkal felelősen elvégezzük az összes szobakiadáshoz kötődő teendőt.
A szállás adminisztráció bejegyzésnél részletezett teendők mellett lebonyolítjuk a szálláshely takarítását, a textilek mosását és irodánkban fogadjuk az érkező vendégeket.

Alapos takarító személyzettel és profi mosodai háttérrel biztosítjuk a magas szintű szolgáltatást. Központi recepciónk segítségével rugalmasan intézzük a vendégek ki- és bejelentkezését, igyekezve a legjobb vendégélmény elérésére a teljes folyamat során. Ha ezt a szolgáltatást választja, garantáltan semmit nem kell tennie a vendégfogadás során, csapatunk maximális felelősségvállalás mellett vállalja az ingatlan üzemeltetését.

Teljes körű szálláshely üzemeltetés esetén jutalékunk a szálláskiadás bruttó összegén alapul: 25 %+ ÁFA

Nálunk a vendég a király!
De épp oly fontos a tulajdonos érdeke, melyet minden foglalás előtt és a vendégek itt tartózkodása alatt is maximálisan szem előtt tartunk. A lakás állagának megóvását már a vendégek előszűrésével, majd a kaució beszedésével is erősítjük. A kisebb műszaki problémákat magunk is elhárítjuk, ha komolyabb meghibásodás lép fel, megbízható szakembereink – akár azonnali- segítségét vesszük igénybe a hiba elhárítására, hogy vendégeink maximálisan elégedettek legyenek.

Kapcsolat

Kiadó szállások Balatonfüreden és környékén, teljes körű üzemeltetés

Iroda/Check-in

8230 Balatonfüred,
Lóczy Lajos utca 2.

szallas@balatonhost.com

+36-20/411-5520

Küldjön üzenetet!